Оскарження зупинки реєстрації податкових накладних

Важливою умовою зупинки реєстрації податкової документації у вигляді накладних або розрахунку коригування в Єдиному державному реєстрі податкових накладних є включення юридичної особи до переліку платників податків, які відповідають критеріям ризикованості.

Наслідком такої ситуації є прийняття рішення ДПС про внесення підприємства до відповідного списку. Даний акт є порушенням прав і інтересів юридичної особи. В результаті чого підприємцю необхідно кожну свою господарську операцію підтверджувати документацією. Звернення підприємств в суд з приводу виключення їх зі списку ризикових платників податків з цієї причини не є рідкістю – скоріше, це типова практика в податкових спорах.

Погляд на проблему Верховного Суду

На думку Верховного Суду, виконання рішень якого є обов’язковим для всіх повноважних осіб, відповідна тактика захисту є помилковою. Верховний Суд переконаний: до негативних правових наслідків для платника податків може привести тільки рішення про відмову в реєструванні податкових накладних. Тому співробітники відповідних суднових структур вважають, що підприємець може звернутися до них в якості позивача, що вимагає визнати неправомірність даного рішення.

В рамках такого податкового спору підприємець намагається довести, що дії контролюючих органів, пов’язані з віднесенням його до категорії ризикованих платників податків, є неправомірними.

Оптимальна тактика вирішення податкових спорів

Юридично правильним методом захисту інтересів платника податків є комплексний підхід. Він складається і в опротестування рішення про відмову в реєстрації податкових накладних та в зобов’язанні регіонального органу податкової служби виключити підприємця зі списку ризикованих платників податків.

Реально захистити інтереси платника податків під час судових процесів даного роду можуть тільки досвідчені адвокати. Варто довіряти фахівцям, що мають багаторічний стаж роботи, зокрема в структурах Державної податкової служби. Грамотні професійні юристи, які компетентні в процесуальних і матеріальних нормах права, зможуть точно передбачити поведінку податкових органів під час розгляду справ у судовому порядку і своєчасно відреагувати на факти, пов’язані з порушеннями законодавства.

Залиште заявку
на консультацію адвоката

Хочете, передзвонимо Вам за 5 хвилин?

Кнопка
зв'язку

Хочете отримати безкоштовну консультацію?

Введіть ваш номер телефону
і ми зв'яжемося з Вами протягом 5 хвилин!

Дякуємо!
Ми зв'яжемося з Вами протягом 5 хвилин